Kenia odgrywa bardzo ważną rolę na światowym rynku kawy. Ziarna z tego regionu zbierane są tylko z wierzchołków gałęzi. Charakteryzują się mocną strukturą dzięki użytej przy paleniu wyższej niż w przypadku innych kaw temperaturze. Plantacje znajdują się tu na wysokości 2000 metrów, gdzie uprawy rosną powoli, dając za każdym razem wspaniałe plony. Kawa z regionu Kiundi, zbierana ręcznie, ma wspaniały, typowy dla kaw z Kenii czekoladowo-winny aromat i cudowny korzenny charakter.
- Kawa keyboard_arrow_down
- Akcesoria keyboard_arrow_down
-
Poradnik kawowy keyboard_arrow_down
-
Świat kawy keyboard_arrow_down
-
-
O Nas keyboard_arrow_down
- O firmie Tee Janowicz
- Kontakt
- Gastronomia
- Regulamin zamawiania
-
Galeria keyboard_arrow_down
Kategorie keyboard_arrow_down
Kenia
Jest 1 produkt.
Aktywne filtry