Ziarna Maragotype pochodzą z upraw położonych na gruntach wulkanicznych na wysokości 1500 metrów w górskim regionie Jinotega. Prawdziwi znawcy i miłośnicy kawy wiedzą, że te niezwykle duże ziarna najwyższej jakości należą do ścisłej czołówki. Tylko dojrzałe owoce zbiera się ręcznie aż sześć razy w roku. Jest to bardzo ważne, gdyż nie wszystkie dojrzewają w tym samym czasie i na kawowym krzewie można znaleźć jednocześnie niezapylone kwiaty, zielone owoce i te dojrzałe, czerwone. Doskonałej uprawie kawy Maragogype sprzyjają idealne warunki glebowe i klimatyczne dolin Nikaragui, o czym świadczy wspaniały kształt jej wielkich ziaren. Napar przyrządzony z meksykańskiej Maragogype nie może się nawet równać z naparem z tej wspaniałej wysokogórskiej Maragogype z Nikaragui.
- Kawa keyboard_arrow_down
- Akcesoria keyboard_arrow_down
-
Poradnik kawowy keyboard_arrow_down
-
Świat kawy keyboard_arrow_down
-
-
O Nas keyboard_arrow_down
- O firmie Tee Janowicz
- Kontakt
- Gastronomia
- Regulamin zamawiania
-
Galeria keyboard_arrow_down
Kategorie keyboard_arrow_down
Nikaragua
Jest 1 produkt.
Aktywne filtry