Pochodzenie i plantacja Republika Dominikańska była jedną z pierwszych kolonii, które otrzymały ziarna kawy z Martyniki u schyłku XVIII wieku. W ostatnich dziesięcioleciach Republika cierpiała z powodu rewolucji i biedy. Kraj powoli wychodzi z kryzysu, a gospodarka dopiero niedawno zaczęła się ożywiać. Oprócz turystyki, bardzo ważnym elementem gospodarki kraju jest eksport kawy. Nasza odmiana pochodzi z północno-zachodniej części wyspy; najlepszego regionu uprawnego kraju, tzw. „Baharona”. Niewiele osób wie o jej wysokiej jakości. Ziarna dojrzewają w idealnych warunkach w małych gospodarstwach. Następnie surowa kawa jest myta i suszona na słońcu. Charakter i smak W Japonii ludzie uwielbiają mieszać tę kawę ze słynną „Jamaica Blue Mountain”. Ten aromatyczny napój już dawno stał się wizytówką Stanów Zjednoczonych, ponieważ obiecuje idealne połączenie kwasowości, treści i aromatu. Dzięki starannej obróbce kawa uzyskuje niezwykle intensywną słodycz. Ta znakomitość wśród kaw to egzotyczna specjalność w naszym asortymencie, która przyjemnie przygotuje Cię na następne karaibskie wakacje.
- Kawa keyboard_arrow_down
- Akcesoria keyboard_arrow_down
-
Poradnik kawowy keyboard_arrow_down
-
Świat kawy keyboard_arrow_down
-
-
O Nas keyboard_arrow_down
- O firmie Tee Janowicz
- Kontakt
- Gastronomia
- Regulamin zamawiania
-
Galeria keyboard_arrow_down
Kategorie keyboard_arrow_down
Domonikana
Jest 1 produkt.
Aktywne filtry