Polecamy

Aktywne filtry

Pochodzenie i plantacja Kawa uprawiana ekologicznie pochodzi od społeczności rolników z Jaltenango w stanie Chiapas, w południowym Meksyku. Rolnicy połączyli swoje siły w 2011 roku, aby wspólnie przeciwdziałać złym wpływom rdzy kawowej, grzybów i szkodników, które nawiedzały ich plantacje. Wspólnie zainwestowali w odnowę swoich gospodarstw i wzajemnie skorzystali ze swojej wiedzy. Kawa jest uprawiana na wysokości 1200 - 1500 metrów n.p.m. , jest ręcznie zbierana, myta i suszona. Nazwa trunku pochodzi od pobliskiej popularnej wioski rybackiej Celestún, która jest domem dla flamingów i innych ptaków wodnych. Charakter i smak Zrównoważone ziarno o pełnym smaku i łagodnej kwasowości. Słodki, kwiatowy aromat i nuty czekoladowe sprawiają, że każdy łyk sprawia przyjemność. SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE Meksyk zajmuje trzecie miejsce pod względem krajów produkujących kawę na świecie. Jest jednym z prekursorów uprawy ekologicznej i jest jednym z pierwszych krajów, które zwalczały inwazję chrząszczy przy pomocy pszczół. 70% kaw: głównie Arabica Bourbon i Typica, uprawia się na wysokości około 400–900 m n.p.m.
Pochodzenie i plantacja Republika Dominikańska była jedną z pierwszych kolonii, które otrzymały ziarna kawy z Martyniki u schyłku XVIII wieku. W ostatnich dziesięcioleciach Republika cierpiała z powodu rewolucji i biedy. Kraj powoli wychodzi z kryzysu, a gospodarka dopiero niedawno zaczęła się ożywiać. Oprócz turystyki, bardzo ważnym elementem gospodarki kraju jest eksport kawy. Nasza odmiana pochodzi z północno-zachodniej części wyspy; najlepszego regionu uprawnego kraju, tzw. „Baharona”. Niewiele osób wie o jej wysokiej jakości. Ziarna dojrzewają w idealnych warunkach w małych gospodarstwach. Następnie surowa kawa jest myta i suszona na słońcu. Charakter i smak W Japonii ludzie uwielbiają mieszać tę kawę ze słynną „Jamaica Blue Mountain”. Ten aromatyczny napój już dawno stał się wizytówką Stanów Zjednoczonych, ponieważ obiecuje idealne połączenie kwasowości, treści i aromatu. Dzięki starannej obróbce kawa uzyskuje niezwykle intensywną słodycz. Ta znakomitość wśród kaw to egzotyczna specjalność w naszym asortymencie, która przyjemnie przygotuje Cię na następne karaibskie wakacje.
Produkt chwilowo niedostępny.
Zawarta w ziarnach kawy naturalna kofeina podnosi ciśnienie i działa pobudzająco, dlatego wiele osób rezygnuje lub ogranicza picie kawowego naparu, chociaż tęskni za jego smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Produkcja kawy bezkofeinowej eliminuje tę przeszkodę, Naturalna metoda wypłukiwania kofeiny przy użyciu szwajcarskich wód termalnych pozwala zachować oryginalny charakter kawy, która zachwyca wyrazistym smakiem i pełnią aromatu.
Niektórym to się nie mieści w głowie że cytryna i kawa to dobre połączenie. My już wiemy że tak i gorąco polecamy. 100 % ziaren najlepszej kawy arabiki o niebiańskim smaku ciasteczek z orzeźwiającą, cytrusową nutą.
Sto procent ziaren Arabiki w idealnym na zimową porę wydaniu. Smak czekoladowych trufli obficie przyprószonych cynamonowym śniegiem miesza się z pełnym i uwodzącym głębią aromatem kawy, zachwycając elegancją i doskonałością kompozycji.
Cała magia zaklęta w ziarenku kawy. Pozwól oczarować się smakiem świeżo palonej arabiki o słodkich nutach pieczonych migdałów i prażonego kokosa. Aromat przeniesie cię do naszego świata gdzie w każdym rogu sklepu odnajdziesz swojego dziadka do orzechów, który bacznie będzie Cię strzegł przed złem całego świata. KAWA DOSTĘPNA OD 25 LISTOPADA
Wspaniała, kawowa kompozycja smaków w połączeniu z najwyższej jakości 100% arabiką. Orzeźwiające pomarańcze razem ze słodkimi orzechami laskowymi tworzą niesamowitą kompozycje smaku który zachwyci nawet najwybredniejszych klientów. Idealnie smakuje podawana do świeżo pieczonym ciastem lub do tradycyjnego włoskiego deseru tirami su.
Produkt chwilowo niedostępny.
Zrównoważona kompozycja kawowa ze starannie palonych ziaren Arabiki stanowi podstawę tej niebiańskiej kawy. Smak malin zatopionych w puszystej słodkiej śmietanie niewyobrażalnie komponuje się ze smakiem kawy. Jeden łyk a tyle rozkoszy.
Na tegoroczne Święta chcielibyśmy Państwu zaproponować kawowy specjał o smaku marcepana. Wyjątkowy smak pozostaje na podniebienie jeszcze przez dłuższy czas i idealnie nadaje się na chłodne, zimowe wieczory.
Do skomponowania tego wspaniałego Espresso wybraliśmy 100% ziaren Arabiki pochodzących z plantacji Ameryki Południowej i Środkowej. Najbardziej pożądana jest Arabika brazylijska wchodząca w skład wszystkich najcenniejszych mieszanek, do których używa się zielonej kawy organicznej certyfikowanej i poddanej surowej kontroli jakości. Jak we wszystkich naszych Espresso, tak i w tym przypadku położyliśmy duży nacisk, by wydobyć idealną moc i czysty, zdecydowany smak pełen delikatnej słodyczy.
Produkt chwilowo niedostępny.
To nasza nowa kompozycja, w której skład wchodzą najlepsze ziarna arabiki z Ameryki Południowej i Środkowej. Dostarcza miłośnikom kawy nieznanych im jeszcze doznań smakowych. Śmiałe połączenie ostrej i świeżej pomarańczy ze słodką wanilią burbońską pobudza zmysły.
Wyśmienita herbata który została stworzona na bazie wschodniofrezyjskiej mieszanki najwyższej jakości herbat Assam i Javy oraz wysokogatunkowego olejku bergamotowego. Idealnie wkomponuje się do picia jako herbata którą można zaserwować na śniadanie, jak i do deseru. Skład: czarna herbata, olejek bergamota.