Polecamy

Aktywne filtry

Pochodzenie i plantacja Kawa uprawiana ekologicznie pochodzi od społeczności rolników z Jaltenango w stanie Chiapas, w południowym Meksyku. Rolnicy połączyli swoje siły w 2011 roku, aby wspólnie przeciwdziałać złym wpływom rdzy kawowej, grzybów i szkodników, które nawiedzały ich plantacje. Wspólnie zainwestowali w odnowę swoich gospodarstw i wzajemnie skorzystali ze swojej wiedzy. Kawa jest uprawiana na wysokości 1200 - 1500 metrów n.p.m. , jest ręcznie zbierana, myta i suszona. Nazwa trunku pochodzi od pobliskiej popularnej wioski rybackiej Celestún, która jest domem dla flamingów i innych ptaków wodnych. Charakter i smak Zrównoważone ziarno o pełnym smaku i łagodnej kwasowości. Słodki, kwiatowy aromat i nuty czekoladowe sprawiają, że każdy łyk sprawia przyjemność. SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE Meksyk zajmuje trzecie miejsce pod względem krajów produkujących kawę na świecie. Jest jednym z prekursorów uprawy ekologicznej i jest jednym z pierwszych krajów, które zwalczały inwazję chrząszczy przy pomocy pszczół. 70% kaw: głównie Arabica Bourbon i Typica, uprawia się na wysokości około 400–900 m n.p.m.
Pochodzenie i plantacja Republika Dominikańska była jedną z pierwszych kolonii, które otrzymały ziarna kawy z Martyniki u schyłku XVIII wieku. W ostatnich dziesięcioleciach Republika cierpiała z powodu rewolucji i biedy. Kraj powoli wychodzi z kryzysu, a gospodarka dopiero niedawno zaczęła się ożywiać. Oprócz turystyki, bardzo ważnym elementem gospodarki kraju jest eksport kawy. Nasza odmiana pochodzi z północno-zachodniej części wyspy; najlepszego regionu uprawnego kraju, tzw. „Baharona”. Niewiele osób wie o jej wysokiej jakości. Ziarna dojrzewają w idealnych warunkach w małych gospodarstwach. Następnie surowa kawa jest myta i suszona na słońcu. Charakter i smak W Japonii ludzie uwielbiają mieszać tę kawę ze słynną „Jamaica Blue Mountain”. Ten aromatyczny napój już dawno stał się wizytówką Stanów Zjednoczonych, ponieważ obiecuje idealne połączenie kwasowości, treści i aromatu. Dzięki starannej obróbce kawa uzyskuje niezwykle intensywną słodycz. Ta znakomitość wśród kaw to egzotyczna specjalność w naszym asortymencie, która przyjemnie przygotuje Cię na następne karaibskie wakacje.
Zawarta w ziarnach kawy naturalna kofeina podnosi ciśnienie i działa pobudzająco, dlatego wiele osób rezygnuje lub ogranicza picie kawowego naparu, chociaż tęskni za jego smakiem i niepowtarzalnym aromatem. Produkcja kawy bezkofeinowej eliminuje tę przeszkodę, Naturalna metoda wypłukiwania kofeiny przy użyciu szwajcarskich wód termalnych pozwala zachować oryginalny charakter kawy, która zachwyca wyrazistym smakiem i pełnią aromatu.
Świeży, charakterystyczny aromat karmelu czuje się już po otwarciu opakowania. Ta kawa smakuje dokładnie tak, jak równie znane na świecie karmelowe cukierki. Użyte w tej kompozycji ziarna arabiki są prażone prze 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, co powoduje wyczuwalną delikatną słodycz przygotowanego z nich naparu. Aby wzmocnić przyjemny, słodki, karmelowy smak, można dodać odrobinę mleka lub śmietanki.
Niektórym to się nie mieści w głowie że cytryna i kawa to dobre połączenie. My już wiemy że tak i gorąco polecamy. 100 % ziaren najlepszej kawy arabiki o niebiańskim smaku ciasteczek z orzeźwiającą, cytrusową nutą.
Wszyscy lubimy smak świątecznych ciasteczek z pomarańczową korzenną nutą. Nie dziwmy się więc, że i Święty Mikołaj wprost za nimi przepada. Ta stworzona specjalnie dla naszych klientów receptura pozwoli zaspokoić najwybredniejsze podniebienia i z każdej chwili potrafi uczynić prawdziwe święto.
Składa się z najlepszych ziaren arabiki i pozwala spojrzeć w nowy sposób na znaną wszystkim gorącą czekoladę. Pełny, mocny aromat ciemnej czekolady przyprawiony ostrym chilli. Już Aztekowie cenili tę kompozycję, czyniąc z niej ulubiony ognisty napój. Gorąco polecamy!
Sto procent ziaren Arabiki w idealnym na zimową porę wydaniu. Smak czekoladowych trufli obficie przyprószonych cynamonowym śniegiem miesza się z pełnym i uwodzącym głębią aromatem kawy, zachwycając elegancją i doskonałością kompozycji.
Zawsze ceniony smak czekolady z pomarańczą. Najwyższej klasy ziarna arabiki wzbogacone aromatem czekolady z nutą cytrusów tworzą niepowtarzalną kompozycję. Każdy powinien spróbować tej eleganckiej mieszanki!
Cała magia zaklęta w ziarenku kawy. Pozwól oczarować się smakiem świeżo palonej arabiki o słodkich nutach pieczonych migdałów i prażonego kokosa. Aromat przeniesie cię do naszego świata gdzie w każdym rogu sklepu odnajdziesz swojego dziadka do orzechów, który bacznie będzie Cię strzegł przed złem całego świata. KAWA DOSTĘPNA OD 25 LISTOPADA
Wspaniała, kawowa kompozycja smaków w połączeniu z najwyższej jakości 100% arabiką. Orzeźwiające pomarańcze razem ze słodkimi orzechami laskowymi tworzą niesamowitą kompozycje smaku który zachwyci nawet najwybredniejszych klientów. Idealnie smakuje podawana do świeżo pieczonym ciastem lub do tradycyjnego włoskiego deseru tirami su.
Starannie dobrana zielona kawa (100%Arabica) z Ameryki Środkowej i Południowej. Powolne prażenie ziaren w palarni które znalazły się w tej delikatnej mieszance kawy tworzą podstawę naszego najnowszego, kuszącego smaku. Po raz kolejny udowadniamy fakt że zestawienie smaku kawy i orzechów tworzą wspaniałą harmonię. Uroczo orzechowy, pistacjowy smak w połączeniu ze śmietankowym, gładkim kremem również cię zachwyci. Pozwól sobie na krótką przerwę i skosztuj tego szczególnego, kuszącego smaku
Zrównoważona kompozycja kawowa ze starannie palonych ziaren Arabiki stanowi podstawę tej niebiańskiej kawy. Smak malin zatopionych w puszystej słodkiej śmietanie niewyobrażalnie komponuje się ze smakiem kawy. Jeden łyk a tyle rozkoszy.
Na tegoroczne Święta chcielibyśmy Państwu zaproponować kawowy specjał o smaku marcepana. Wyjątkowy smak pozostaje na podniebienie jeszcze przez dłuższy czas i idealnie nadaje się na chłodne, zimowe wieczory.