W tej wspaniałej kompozycji zbiegły się niczym przeciwne wiatry najlepsze cechy klasycznej różanej herbaty China Rose Tea i najwyższej jakości zielonej herbaty ze złotymi tipsami. Stanowiąca bazę zielona herbata jest mieszana ze świeżymi płatkami róży, które następnie uważnie się oddziela, aż do uzyskania żądanego natężenia aromatu i żądanej mocy smaku. Pachnący słodko różany bukiet zanurzony w morzu zielonej herbaty. Skład: zielona herbata China Rose Tea i płatki róży.
Kategorie
Zielona
Jest 16 produktów.
Sortuj wg:
Liście tej herbaty są zwinięte w małe kulki. Stąd jej nazwa: „Gunpowder”, czyli „proch strzelniczy”. Ma świeży, orzeźwiający, aromatyczny smak i jasnożółtawy kolor.
Wspaniała, wysokoaromatyczna jaśminowa herbata uprawiana w północno-wschodnich rejonach górskiej prowincji Jiangxi. Zarówno zielona herbata, jak i kwiaty jaśminu pochodzą z naturalnych upraw. Gdy świeże listki herbaty naciągną jaśminowym aromatem, kwiaty jaśminu zostają starannie usunięte z mieszanki. W filiżance ma klarowną jasnożółtą barwę.
Znakomita zielona herbata z prowincji Zhejiang, która zdobyła sławę dzięki legendzie o studni smoka i uwięzionym w niej księciu. Panujący w obszarze upraw nad jeziorem Xihu mikroklimat oraz unikalny sposób prażenia świeżo zebranych liści na specjalnych patelniach czynią tę herbatę wyjątkową. Jej cudownie delikatny aromat orchidei i orzecha jest równie zachwycający, jak piękna zielona barwa naparu.
Doskonałej jakości zielona herbata z chińskiej prowincji Zheejiang zbierana w wysokogórskich plantacjach otaczających Górę Dziewięciu Smoków (Jin Long Shan). Ciemne, delikatne listki Camellia sinensis dają napar o pięknej cytrynowozielonej barwie i lekkim korzennym smaku. Wyjątkowa propozycja dla wszystkich miłośników zielonej herbaty.
Gdyby istniała lista najlepszych herbat na świecie, ta byłaby w pierwszej dziesiątce. Rośnie tylko w wysokich partiach Fudżi i nadaje się do zbiorów przez bardzo krótki czas. Kiedyś była zbierana przez specjalnie tresowane małpy (stąd nazwa). Ma duże, lekko aksamitne liście. Po zaparzeniu daje jasnozielony napar o lekkim i słodkim smaku z nutką miodu i niepowtarzalnym aromacie.
Herbata pochodząca z prowincji Yunnan w Chinach graniczącej z Wietnamem i Birmą. Jest to idealna propozycja dla miłośników herbat o lekko przydymionym smaczku i poszukiwaczy klasycznych smaków.
Tradycyjna japońska herbata o dużych liściach z dolnych pędów krzewu herbacianego. Nasza Bancha z upraw ekologicznych zbierana jest tylko latem, dzięki czemu jej smak pozytywnie wyróżnia ją spośród innych. Jej liście są bogate w minerały, ale zawierają około 70% mniej teiny niż uzyskiwana z młodych pędów herbata Gyokuro. To herbata o delikatnym, łagodnym smaku, z subtelną nutą słodyczy i z ledwo wyczuwalnym trawiastym posmakiem. Zawiera sporo żelaza i ma zbawienny wpływ na nasz organizm. Oczyszcza go i reguluje, ma działanie przeciwnowotworowe, dobrze wpływa na pracę żołądka. Nadaje się do picia o każdej porze dnia i dla każdego.
Bardzo popularna w Japonii mieszanka zielonej herbaty, otrzymana poprzez połączenie prażonego pełnoziarnistego ryżu ze świeżą Bancha . Łagodniejsza i delikatniejsza niż czysta Sencha. Ma przyjemny aromat prażonego ryżu.
Zbierany tylko w Japonii rarytas, zwany również perłowym (Precious Dew Drop), ze szlachetnych krzewów herbacianych rosnących w cieniu drzew liściastych. Na dwa tygodnie przed zbiorem krzewy przykrywa się matami bambusowymi, by zapewnić dość drobnym równolegle rozmieszczonym ciemnozielonym i lekko błyszczącym listkom odpowiednią wilgotność i wysoką zawartość teiny, a niską garbników. Dzięki temu napar o mocnym aromacie z wyraźną nutą słodyczy ma niepowtarzalny smak i silne działanie pobudzające. Liście tej herbaty można zaparzać aż trzykrotnie, za każdym razem przedłużając czas parzenia o minutę.
Jedna z najbardziej cenionych herbat japońskich najwyższej klasy. Do jej produkcji zbiera się tylko młode listki, by potem zmieszać je z wysokogatunkową Senchą. Jasne, zwinięte ruloniki na tle ciemnej Senchy cieszą oczy miłośników zielonej herbaty. Napar o cytrynowożółtej barwie i przyjemnym, łagodnym smaku z korzenną nutą jest szczególnie ceniony za niską zawartość teiny.
Pochodząca z regionu Shizuoka uprawiana na zboczach góry Fudżi Sencha, mimo że należy do najpopularniejszego w Japonii gatunku, o typowym, dobrze znanym smaku, wyróżnia się jednak spośród wielu innych niezwykle wysoką jakością. Jak na dobrą Senchę przystało, ma dobrze rozwinięte ciemnozielone listki i daje delikatny, jasnozielony kolor naparu. Spróbuj i porównaj jej smak z każdą inną Senchą, a będziesz mile zaskoczony!
Cieszymy się, że nasi klienci docenili smak najwyższej klasy japońskich herbat! Podczas podróży do Japonii nasi kupcy również udali się do Shizuoki. Po skosztowaniu tego organicznego Gyokuro po prostu zaniemówili z zachwytu. Atramentowo-zielony, doskonale zbudowany, żylasty liść i genialnie zielony kolor w filiżance kusi oko a smak posiada pełny bukiet z nieodłączną słodyczą i wyrazistymi nutami szpinaku i wodorostów. Efekt smaku Umami jest nie do pobicia!
Jedyna nowa herbata zielona pochodząca z Korei, wybrana przez naszych kiperów spośród wielu innych ze względu na wyjątkową jakość i walory smakowe. Żółto-zielony napar o łagodnym słodkawym smaku i delikatnym kwiatowym aromacie jest godny polecenia na każdą, nawet najbardziej wyjątkową okazję.
Wspaniała zielona herbata zbierana na tajlandzkiej plantacji, położonej na wysokości 1200 m n.p.m., gdzie panują doskonałe warunki klimatyczne, mające ogromny wpływ na wyjątkową jakość zbiorów. Długie, grubo zwinięte liście w kolorze srebrno-antracytowym dają aromatyczny napar o bardzo przyjemnym kwiatowym smaku, pozostającym długo na podniebieniu.