Polecamy

Aktywne filtry

Niezwykle barwna i różnorodna mieszanka stworzona na bazie wysokogatunkowej chińskiej białej herbaty. Kompozycja usiana niczym wiosenna łąka kwiatami granatu, płatkami róż i chabrów. Słodkie maliny, jagody goji, dorodne rodzynki, kawałki skórki pomarańczowej i cytrynowej tworzą idealnie zestawioną owocową nutę smakową i zapachową, która może wywołać ekstazę u najbardziej wymagających smakoszy. Skład: biała herbata z Chin, jagody goji, maliny, rodzynki, kora curacao, liście słodkich jeżyn i robinii akacjowej, płatki róży i chabru, kwiaty granatu, aromat.
Wspaniały, anielsko lekki smak i aromat. Delikatna nuta brzoskwini, wanilii i kokosu pozwala poczuć się lekko jak piórko z anielskich skrzydeł. Biała herbata Pai Mu Tan i zielona Sencha, zmieszana z kawałkami kandyzowanego ananasa, trawy cytrynowej, płatkami żółtej róży, wiórkami kokosowymi, liśćmi miłorzębu i aromatem.
Wysokogatunkowa herbata jaśminowa z najwyższej półki. Uwielbiana za niesamowicie aksamitny i delikatny owocowo-kwiatowy smak. Najmłodsze liście herbaty i kwiatu jaśminu Chińczycy ręcznie zwijają w kulki w kształcie pereł, stąd nazwa: „Dragon Pearls”, czyli „smocze perły”. Po zalaniu wodą przyjmuje jasną żółto-zieloną barwę.
Tajemnica smaku tej wspaniałej herbaty, tkwi w tradycyjnym i rygorystycznie przestrzeganym sposobie zbioru i produkcji. Urywa się jedynie pączki i dwa górne listki, które zwija się następnie w ciasne kulki. Niepowtarzalny bardzo łagodny smak kusi owocową nutą idealnie wkomponowaną w delikatne i słodkawe tło.
Wyśmienita herbata zaliczana do chińskich specjałów. Od ponad 100 lat produkowana jest w górach w południowo-wschodnich Chinach na wysokości ponad 1000 metrów. Zbiera się ją w tradycyjny ręczny sposób, a następnie krótko fermentuje, aby utrzymać zielony kolor listków. Zebrane dwa zielone listki i pączek pokryte są puszkiem o srebrzystych, połyskujących końcówkach, a po zaparzeniu w filiżance przyjmują zieloną barwę. Ma wyrafinowany korzenny smak z delikatną owocowa nutą.
Ze zboczy Yunnan wprost do twojego domu zabierz herbatę, która podkreśli wyjątkowość spotkań z twoimi gośćmi. Ta herbata, zwana też białą Pu-erh, zaskakuje kolorem naparu – od kremowo białej do złotawo-zielonej. To propozycja dla smakoszy charakteryzuje się bogatym bukietem. Pozwól sobie na nutkę kwiatowego snobizmu w kubku.
Wspaniała biała herbata z prowincji Yunnan. Pochodzi z plantacji położonej na wysokości 1300-2000 metrów, gdzie panuje temperatura 12-23 stopni Celsjusza. Ma spore, jasnozielone liście z dużą ilością srebrnych tipsów. Napar przypomina mgłę o wschodzie słońca. Ma lekki, łagodny smak i kwiatowy zapach. Degustatorzy białej herbaty koniecznie muszą jej spróbować. Gorąco polecamy!
Świat za oknem otulony śniegiem niczym bajkowa kraina. Krąg bliskich osób zebranych przy aromatycznej herbacie to świąteczna magia, za którą wszyscy tęsknimy. Spokojne, uśmiechnięte twarze, trzaskający w kominku ogień, migotliwe płomyki świec połyskujące na kolorowych bombkach, zapach jedliny, a w tle nastrojowa muzyka – czy nie o takich świętach marzymy, zabiegani i przemarznięci? A może filiżanka gorącej herbaty? Słodkie i soczyste mandarynki oraz pomarańcze, polane słodkim karmelem, przyprawione szczyptą goździków, pieprzem i jemiołą – tak właśnie pachną Święta. Uśmiechnij się i korzystaj z magii zaklętej w filiżance aromatycznego naparu. Skład: mieszanka białej herbaty chińskiej Pai Mu Tan BIO i czarnej Darjeeling BIO z pierwszego zbioru, skórka pomarańczowa, płatki marchwi, słodkie liście jeżyn, naturalny aromat, liście eukaliptusa, plasterki pomarańczy, jemioła, czarny pieprz, goździki, kawałki mandarynki, krokosz barwierski Herbata dostępna od 25 listopada.
Chociaż największą ilość gatunków białej herbaty produkują wciąż Chiny, inne kraje o równie sprzyjającym klimacie chcą konkurować z nimi jakością. Polecamy jedną z najlepszych odmian produkowaną w Republice Malawi. Piękne, duże, jasne, zielono-żółte liście o delikatnym ziołowym smaku z lekką nutą zapachową róży i kwiatu lipowego stanowią prawdziwe odkrycie i gratkę dla miłośników białej herbaty.
Zanurz się w magicznej krainie Shangri-la, która staje się wyraźniejsza z każdym kolejnym łykiem tej aromatycznej herbaty. Uprawiana i ręcznie zbierana na wysokości od 1200 do 2100 m. n.p.m, daje Ci możliwość skosztowania naparu urzekającego bogatym smakiem i cieszącymi oko srebrnymi, puszystymi tipsami. Zaskoczy Cię nuta kwiatów i delikatnej słodyczy, przynosząca na myśl kwiecistą łąkę w obliczu porannej rosy.
Gdyby nasza herbata mogła złożyć Wam życzenia napisałaby tak: Życzę Wam wspaniałych Świąt w rodzinnym gronie, w którym usiądziecie razem, na wygodnych fotelach wokół choinki. Uśmiechnięci i zrelaksowani chwycicie filiżanki w dłonie i spróbujecie mojego delikatnego naparu, który wybrałam specjalnie dla Was. Zanim wypijecie, poczujecie piękny zapach cynamonu i grejpfruta unoszące się w mgiełce nad filiżankami. Pierwszy mój łyk, a zamkniesz oczy i z uśmiechem na ustach spojrzysz na wszystkich swoich bliskich z miłością, mówiąc mmm… Wesołych Świąt. Skład: biała herbata China Pai Mu Tan, czerwony pieprz, kawałki grejpfruta, kawałki cynamonu, goździki, kandyzowany ananas, skórka pomarańczowa, kawałki jabłek, prażona kukurydza, aromat
Zapach pomarańczy i cynamonu od zawsze kojarzy się z ciepłą i rodzinną atmosferą Świąt Bożego Narodzenia. Nie potrafi mu się oprzeć nawet Święty Mikołaj, znany łasuch, który lubi słodko-korzenne przysmaki. Delikatny smak migdałów podkreśla wyjątkowość tej wspaniałej mieszanki białej i zielonej herbaty, której nie może zabraknąć przy świątecznym stole wśród innych doskonałych kulinarnych rozmaitości. Skład: biała herbata Malawi, China Snow Buds, cynamon, migdały, skórka z pomarańczy, cytryn i mandarynek, trawa cytrynowa, kwiat pomarańczy, płatki kwiatu róży, aromat.
Produkt chwilowo niedostępny.
Biała herbata o smaku ciasteczek maślanych z pistacjami. Słodka, kremowa kompozycja dla miłośników ciasteczek. Pomimo że nie ma żadnych kalorii, można się nią zasycić. Skład: chińska biała herbata Pai Mu Tan, 7% zielonej Senchy, pistacje, migdały, kminek, kolendra, ziarna czerwonego pieprzu i aromat.
Duże liście doskonałej białej herbaty z Chin oraz ogromna dawka wiórków, kawałków pomarańczy i aromatycznej skórki pomarańczowej. Niezwykle intensywny smak i zapach tysięcy owoców pomarańczy z wyzłacanych słońcem gajów Południa. Chiński smok ziejący pomarańczowym ogniem. Takie niezwykle połączenie to prawdziwy rarytas, warto więc spróbować! Skład: biała herbata z Chin, kawałki suszonej pomarańczy, suszone wiórki pomarańczowe, skórka pomarańczowa, płatki kwiatu dziewanny, aromat.
Wyjątkowa mieszanka chińskich herbat o kwiatowym aromacie róży i jaśminu i lekko owocowym smaku ze świeżą nutą cytryny. Jej zniewalający zapach przypomina owiewane wiatrem kwitnące górskie łąki. Skład: chińska Sencha, Lung Ching, Yunnan i Pai Mu Tan (92%), pączki i płatki róż, kwiat malwy, naturalny aromat.