Niezwykle barwna i różnorodna mieszanka stworzona na bazie wysokogatunkowej chińskiej białej herbaty. Kompozycja usiana niczym wiosenna łąka kwiatami granatu, płatkami róż i chabrów. Słodkie maliny, jagody goji, dorodne rodzynki, kawałki skórki pomarańczowej i cytrynowej tworzą idealnie zestawioną owocową nutę smakową i zapachową, która może wywołać ekstazę u najbardziej wymagających smakoszy. Skład: biała herbata z Chin, jagody goji, maliny, rodzynki, kora curacao, liście słodkich jeżyn i robinii akacjowej, płatki róży i chabru, kwiaty granatu, aromat.
Kategorie
Herbaty jesienne
Jest 49 produktów.
Sortuj wg:
Duże liście doskonałej białej herbaty z Chin oraz ogromna dawka wiórków, kawałków pomarańczy i aromatycznej skórki pomarańczowej. Niezwykle intensywny smak i zapach tysięcy owoców pomarańczy z wyzłacanych słońcem gajów Południa. Chiński smok ziejący pomarańczowym ogniem. Takie niezwykle połączenie to prawdziwy rarytas, warto więc spróbować! Skład: biała herbata z Chin, kawałki suszonej pomarańczy, suszone wiórki pomarańczowe, skórka pomarańczowa, płatki kwiatu dziewanny, aromat.
Wyjątkowa mieszanka chińskich herbat o kwiatowym aromacie róży i jaśminu i lekko owocowym smaku ze świeżą nutą cytryny. Jej zniewalający zapach przypomina owiewane wiatrem kwitnące górskie łąki. Skład: chińska Sencha, Lung Ching, Yunnan i Pai Mu Tan (92%), pączki i płatki róż, kwiat malwy, naturalny aromat.
Stara indyjska korzenna receptura. Wysoko ceniona w Indiach za swój niepowtarzalny ostry smak. Czarna herbata z Indii połączona z egzotycznymi przyprawami, takimi jak wiórki cynamonowe, kardamon, goździki, skórka pomarańczowa, imbir, czarny pieprz i cukier kandyzowany.
Mocna i czarna jak noc herbata ze słodkim, nadającym tajemniczości, korzeniem lukrecji. Dodatek gwiazdek anyżu dopełni smaku i przeniesie Cię w herbaciane, nocne niebo. To trunek stworzony dla wielbicieli i miłośników czarnej słodyczy. Wpływa pozytywnie na chore gardło, drogi oddechowe i jest znakomita dla niskociśnieniowców. Nie jest wskazana dla kobiet w ciąży, dzieci i osób chorych na nadciśnienie. Całkowita perfekcja smaku w swojej klasie. skład: czarna herbata, korzeń lukrecji, gwiazdki anyżu, aromat,
Znane wszystkim lekarstwo na przeziębienie i skuteczny środek w walce z jesienno-zimową chandrą. Pachnie jak słoik malinowych konfitur z babcinego kredensu, a w jej smaku czuje się dobro, ciepło i troskę, jakimi otaczają nas najbliżsi, kiedy mamy zły dzień. Skład: czarna herbata Darjeeling first Flush FTGFOP, kawałki liofilizowanych malin, liście malin, całe liofilizowane maliny, płatki róży, aromat.
Jedna z naszych ulubionych mieszanek herbacianych. Świeży, wspaniały smak owoców mango i marakui na bazie wyśmienitej herbaty Derjeeling. Gorąco polecamy! Herbata Darjeeling zmieszana z ziarnami pieprzu, kwiatem słonecznika i aromatem.
Owocowa, czarna Cejlońska herbatka, to jesienna propozycja dla Pana Tadka. Mocna, aromatyczna, swoim smakiem zwiastuje nadejście jesieni. Czuć w niej smak chrupiących jabłek zerwanych prosto z sadu i leśnych jagód, a całości dopełnia odświeżająca nuta cytrusów. Skład: czarna herbata (77%), kawałki jabłka, plasterki jabłka, aromat, liofilizowane jagody.
Prawdziwa doskonałość! Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza przede wszystkim ulubionej przez nas czarnej herbacie Darjeeling z pierwszego zbioru. Uprawia się ją w położonych malowniczo u podnóża gór Himalajów ogrodach herbacianych. Jej młode zielone listki o świeżym smaku tworzą wspaniałą kompozycję z kwiatami granatu i owocami miechunki. Idealna harmonia smaku i aromatu sprawiły, że właśnie tej mieszance nadaliśmy miano specjału naszej firmy. Skład: czarna herbata Darjeeling First Flush, suszone owoce miechunki, suszone kwiaty granatu, aromat.
Dla miłośników herbaty Earl Grey kolejna dawka nowych doznań smakowych. Pachnąca bergamotą czarna herbata z Cejlonu została połączona z równie aromatyczną lawendą, tworząc niezwykle oryginalną kompozycję, której na pewno warto spróbować. Skład: czarna herbata Ceylon, naturalny aromat bergamoty, kwiat lawendy.
Jej smak i zapach przypominają ucierane świeżo w makutrze ciasto maślano- cytry- nowe, złociste, gładkie i pulchne. Ten wspaniały maślany, cytrynowo-migdałowy smak ściągnęliśmy prosto z Włoch. Ciasteczka typu Cantuccini czy też Ricciarelli zagoszczą teraz w waszych filiżankach. Czysta rozkosz pozostająca długo na podniebieniu. Skład: czarna herbata, kandyzowany ananas, kawałki jabłek, aromat, migdały, skórka cytrynowa, liofilizowana skórka cytryny, liofilizowany cytrynowy granulat, liofilizowany jogurtowy granulat, kocimiętka, białe płatki bławatka.
Herbata, której nie oprze się żaden łasuch. Wspaniały napar pachnący jak półmisek wypełniony po brzegi świeżo upieczonymi maślanymi ciasteczkami ma w sobie też smak pikantnych korzeni i pistacji. Trudno powstrzymać się przed wypiciem jeszcze choć jednej filiżanki tego specjału. Skład: czarna herbata z Indii, pistacje, migdały, kminek, kolendra, czerwony pieprz i aromat.
W języku hindi „Mohabbatein” oznacza wieczną miłość. Delikatne jak pocałunki płatki róży, owoce granatu – symbol piękna i płodności, dodająca wigoru żurawina zmieszane z czarną herbatą z Indii tworzą urzekającą kompozycję. Jak miłość porywającą i szaloną, a jednocześnie piękną i harmonijną. Skład: czarna herbata z Indii, owoce żurawiny i granatu, maliny, płatki róży i naturalny aromat.
Wspaniała aromatyczna mieszanka czarnej i zielonej herbaty. Niepowtarzalny smak pieczonego jabłuszka oczaruje każdego, wprowadzając w miły, pełen ciepłych wspomnień nastrój. Skład: czarna i zielona herbata z Indii, Chin i Cejlonu zmieszana z kawałkami jabłek i migdałów, cynamonem i aromatem.
Jeśli masz ochotę sięgnąć po coś słodkiego, żeby zaspokoić kubki smakowe, niekoniecznie musisz sięgać po deser. Zaparz sobie naszą przepyszną herbatę o niebiańskim połączeniu słodkiego karmelu i Fleur de Sel. Ostatni ze składników jest pieszczotliwie nazywany przez smakoszy kawiorem wśród soli, to cenna i rzadko występująca sól morska. Prawdziwa uczta dla podniebienia. Skład: czarna herbata z Cejlonu, Rooibush, Fleur de Sel (królowa soli), karmel, aromat, (zawiera laktozę, cukier trzcinowy, kwas cytrynowy i chlorek wapnia.)